Mauritius 15 dagen

Inclusief: vliegticket – transfer – verblijf in appartement Narmada/Dookee appartments – ontbijt – 4 excursies

24 februari 2018

Prijs vanaf

€ 1350,- per persoon

*Op basis van 2 personen op 1 kamer

Inclusief: vliegticket, verblijf in appartement Narmada/Dookee appartments, ontbijt, transfer en 4 excursies.

DAG 1

Vertrek uit Nederland via Londen naar Mauritius.

DAG 2

Aankomst in de middag. Na inchecken (Narmada of Dookee Apartments) bent u vrij om de omgeving verkennen en om boodschappen te doen. In de omgeving vindt u een supermarkt en winkels.

DAG 3

EXCURSIE NAAR HET ZUIDWESTEN

Vertrek: 9h00 Floreal – Trou aux Cerfs – Ganga Talao – Black River View Points – Chamarel Seven Coloured Earth (entree Rs. 225/ongeveer €6,-)

Gedurende een half uur heeft men de gelegenheid om in Floreal de diamantenwinkel met uitzicht op het diamant-atelier te bezichtigen. Daarna kunt u genieten van het paronama vanuit Trou aux Cerfs, met 85 m in de diepte de vulkanische krater van Curepipe. Voorts gaan we richting Grand Bassin, tempelcomplex en pelgrimsplaats voor de hindustanen m.n. tijdens Mahashivratree ‘The great night of Lord Shiva.’ Daarna wordt de tour voortgezet langs het nationale park in de Black River Gorges, waar u de gelegenheid gegeven wordt van elk bezienswaardig uitzichtspunt foto’s te maken.Via de westkust met uitzicht op het prachtige blauw van de zee bereiken we Chamarel Sevencoloured Earth, zand ontstaan uit de vulkanische as met zeven dominerende kleuren, waaronder violet, oker en rood. Daarna begeven we ons weer richting appartement / hotel.

DAG 4

Vrije dag. Optional tour Flacq (winkelen) (€8,- p.p.).

.

DAG 5

EXCURSIE NAAR HET NOORDEN  

 Vertrek : 09h00 Goodlands Town – Pamplemousses Garden (Rs.200/ ongeveer €5,-)                         – Port Louis City  – Mon Choisy Beach.

Begin uw dag met een bezoek aan Goodlands, een Indiaas aandoend dorpje, alwaar u een wandeling kunt maken door het centrum. Daarna kunt u gedurende één uur genieten van de pracht van de Pamplemousses botanische tuin, in de 18e eeuw aangelegd door de franse regering, met 600 verschillende soorten vegetaties, waaronder de talipot palm die eens in de 60 jaar bloeit. Aangenomen wordt dat de Pamplemousses Garden genoemd is naar de citrusplant Pamplemoucier, geïmporteerd door de Hollanders uit Java. In de middag gaan we richting de hoofdstad Port Louis, omgeven door bergen. Daar krijgt u o.a. de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de markt en winkelcentra, waaronder Caudan Waterfront, meest populaire uitgaanscentrum van Mauritius.

Wij beëindigen onze dag met een kort bezoekje aan het publieke strand Mon Choisy.

Hol diner  na excursie.

DAG 6

Vrije dag. Optional tour Glass Bottom Boat (€7,- p.p.) / Holika dahan feest.

DAG 7

Holi – vrije dag.

DAG 8

EXCURSIE NAAR HET OOSTEN

Vertrek 9h00 Poste de Flaq Mandir  – Ile aux Cerfs (Bootrprijzen varieren tussen Rs 500 (€12,50) tot Rs 700 (€17,50) per persoon – afhankelijk van een normale boot of speed boot).

Tussen de vele heilige plaatsten in Mauritius is de tempel van Poste de Flaq uniek vanwege zijn ligging in de lagune van de oceaan, slechts bereikbaar voor voertuigen tijdens web tijding. Central Flacq winkelcentrum is de grootste in het oosten waar u de indiase atmosfeer kunt proeven (veel winkels met Indiase kleding en andere typisch Indiase waren). U kunt per normale – of speedboot varen naar het paradijselijke eiland Ile aux Cerfs (mooie witte stranden, mogelijkheden tot verschillende soorten watersport z.a. parasailen, duiken etc.). Tevens kunt u de keuze maken om op weg naar het eiland de watervallen te bezoeken.

DAG 9

Opitonal tour Cinema Tour Port Louis (€6,- p.p.).

DAG 10

EXCURSIE NAAR HET ZUIDEN

Vertrek: 9h00  Bois Cherie (Rs 500/€12,50) – Surinam Village – Gris Gris Rough Sea – Vanilla Crocodile Park (entree Rs. 425/€10,-)

Bezoek aan de Bois Cherie Thee fabriek. Geniet van een lekker kopje Bois Cherie thee. In het zuiden van het eiland ligt het dorpje Surinam, interessant voor de Surinaams / Nederlandse toeristen vanwege de gemeenschappelijke naam met hun land van afkomst. Daarna kunt u op Gris Gris genieten van het schilderachtige uitzichtspunt van de woeste zeegolven tegen de kolossale zeerotsen botsend. Later in de middag kunt u (optioneel) een wandeling met gids door het Crocodile Park maken (subtropische vallei en krokodillen-farm in het uiterste zuiden).

DAG 11

Vrije dag. Optional tour Cinema Tour Goodlands (€4,- p.p.).

DAG 12

Vrije dag. Optional tour Quatres bornes market  (€8,- p.p.).

DAG 13

Catamaran Tour inclusief barbecue (€35,- p.p.).

DAG 14

Vertrek uit Mauritius.

DAG 15

Terug in Nederland.

 

*alle tours zijn excl. entree (zie boven entree-bedragen, prijswijzigingen voorbehouden).

*Opstapplaatsen en tijden ontvangt u na boeking

BEKIJK OOK

onze andere vliegreizen

From €1450,- p.p. (vanaf)

Noord India 15 dagen

View more

From €1650,- p.p.

Sri Lanka

View more

From

Dubai

View more

From €1275,- p.p.

Mauritius

View more

From €1725,- p.p.

Zuid-India

View more